26.2.2014

Extreme makeover

PicMonkey Collage by pipsap

Eilen raportoin Lia sling-laukkuni huithapelimaisesta kunnosta. Nahka itsessään oli ehjä ja pehmeä toki, mutta se oli vaalentunut auringossa huimasti. Toki laukku siinä eilisessä kuvauskunnossa olisi mennyt vielä käytössä, mutta halusin kokeilla hyväksi havaitsemaani menetelmää nahan hoidossa.

Olen käsitellyt samalla menetelmällä yhdet kengät, jotka olivat käsittelemätöntä, vaaleaa nahkaa. Nahka muuttui käsittelykertoja lisäämällä vaaleasta konjakin ruskeaksi. Menetelmä on 100% luonnonmukainen ja myrkytön. Jaa mikä?

Käytin Lia slingiin puhdasta extra virgin oliiviöljyä, mitä oli keittiössä ruoanlaittoa varten ostettuna. Merkillä ei väliä. Swedish hasbeensin kengät, jotka aiemmin käsittelin heidän ohjeidensa mukaan, muuttuivat oliiviöljykäsittelyssä upean konjakkisiksi väriltään ja antoivat minulle tämän idean.

Kuvassa ylinnä on laukku muutaman öljykäsittelyn jäljiltä. Olen sen vielä käsitellyt tuon jälkeenkin pariin kertaan ja jatkan käsittelyä tänäänkin.. Sain siis uuden laukun! Heh, melkeinpä mustan Lian! Olen supertyytyväinen ja tekisin tämän muillekin tummille laukuille, joiden kanssa olisi samaa ongelmaa. Oliiviöljykäsittelyn jälkeen nahka ei värjää vaatteita, ainoastaan öljyn annostelussa kannattaa olla harkitsevainen. Nahka imee tarvitsemansa määrän, lopun voi pyyhkiä. Tosin oman laukkuni kanssa kävi niin, että nahka tuntuu imevän öljyä ihan huimasti... Eikä muuten tunnu yhtään öljyiseltä.

Alakuvassa oleva Lia on kuvattu luonnonvalossa, eikä kuvaa ole käsitelty. Ylemmässä kuvassa valo-olosuhteet ovat samankaltaiset, joten tässä näkee aidosti laukkujen värieron. Oliiviöljy tummentaa nahkaa, mutta jos se on tavoite, silloin täytyy olla vain tyytyväinen. Olen siis superdupertyytyväinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi, arvostan sitä paljon!