15.10.2012

Matkalta tarttunutta


Laukkumuistoja matkoilta-teema jatkuu kassilla ja mukilla. Mukin taustalla on MoMA:n museokaupasta ostamani pikkuinen, minimalistinen puuvillakassi, jota koristaa piirros silloin uudesta MoMA:n rakennuksesta. Sen suunnitteli Yoshio Tanaguchi. Museo avautui 2004 uudelleen Manhattanilla.

Muki sen sijaan tarttui mukaan MoMA:n ollessa suljettuna sen yhdestä "sivupisteestä" Queensistä.  Silloin tilat olivat pienet, varastomaiset. Näillä fyysisesti pienillä ostoksilla saa palautettua mieleen massoittain muistoja; ääniä, tunteita, makuja ja tuoksuja. Kuvaan matkoilla paljon, sillä valokuvaaminen on mieluinen  tapa säilyttää muistoja. Minulle on myös tärkeää osata olla kuvaamattakin tietyissä paikoissa, joissa kuvaaminen tuntuisi vievän hetken kokemisesta jotain pois. On paljon upeita paikkoja ja tilanteita, joista ei ole kuvia muistona, sillä kameran läsnäolo olisi ollut liikaa. Joskus toki myös kiellettyä;)
Hyvänä esimerkkinä siitä on Harry Potter: The Exhibition Times Squarella, missä kävimme viime vuoden kesällä. Siellä kuvaaminen oli kiellettyä, mikä hieman harmitti lastani. Kiersimme opastetun ja dramatisoidun näyttelykierroksen elokuvien lavastuksissa, missä sai nähdä elokuvasarjassa käytettyjä pukuja, esineitä, huonekaluja ja elokuvan merkittäviä paikkoja uudelleen rakennettuna näyttelyä varten. Näyttelyssä sai koskea moniin esineisiin ja istahtaa mm. Hagrid-jätin tuolissa hänen mökissään. Hauska näyttely näin aikuisenkin näkökulmasta. Kierros huipentui (kalliiseen) näyttelykauppaan, josta tietenkin poistuimme pakollisen matkamuiston kera. Se oli lapselle, se ei ollut laukku;) Ei, se ei myöskään ollut huispausluuta...

Se oli tietenkin taikasauva,"ihan samanlainen kuin leffassa"!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos paljon kommentistasi, arvostan sitä paljon!