14.11.2012

Talven varalle


Todella kylmällä ilmalla, kuitenkin aikana ennen untuvatakin esiin ottamista, saatan laittaa päälleni tämän takin. Nythän onkin melkein +10 asteen marraskuiset helteet, joten tämä postaus tulee oivalliseen aikaan...

Takki on villakangasta, joka pitää lämpimänä, takuulla. Takki oli odottamaton ostos Haloselta jokunen vuosi sitten, kun kävin etsimässä lapselle talvikenkiä. Odottamaton sikäli, että jostain kumman syystä johdattelin itseni juurikin takkiosastolle. Takki oli alerekissä... Klassinen malli, minua miellyttävä harmaan sävy, ihan hyvä ostos. Taisi olla 40-50 euron paikkeilla tämä takki, ihan kohtuullinen hinta:)

Mulberryn huivi tuo kaivattua väriä, mutta Wangin Kirsten-laukku taas pitää yleiskuvan hillittynä. Tekstuureiltaan takki ja laukku sopivat mielestäni yhteen mattamaisuutensa puolesta.Kirsten on säilynyt pintansa puolesta siistinä todella varovaisen ja vähäisen käytön seurauksena. Tykkään laukusta, mutta odottelen pakkasia (!?) sen käytölle. Juu, hieman outoa, mutta eipähän rapa roisku;)

Hei ihanat lukijani, mitä mieltä muuten olette aidoista turkeista? Oletteko puolesta vai vastaan? Mitä ajattelette vintage turkeista; onko eettisempää ostaa käytetty turkki kuin uusi? Onko jokin tietty turkkilaatu soveliaampi kuin toinen?
Aika moni käyttää juuri näitä second hand turkkeja, mitä nyt blogeja olen seurannut. Katumuodissa näkyy nuorillakin mm. mummojen vanhoja turkkeja, eikä niitä pidetä enää statussymboleina kuin ehkä vuosia sitten. Kyselen tässä asiasta siksi, koska olen perinyt sukulaiseltani turkin, joka on todella hyväkuntoinen, nykyaikaan muokattu 1960-70-lukujen taitteesta oleva minkkiturkki. Otin sen vastaan hieman epäillen, koska olin aina ollut sitä mieltä, että turkkia en tule koskaan hankkimaan sen nykyaikaan sopimattoman tuotantotavan takia. Kuitenkin huomasin 4 vuotta sitten omistavani turkin! Olen käyttänyt sitä 3 kertaa ja todennut sen ylivertaisen lämmön; pahimmat paukkupakkaset eivät tuntuneet missään! Koinkin siitä "nautinnosta" hämmentävää syyllisyyttä. Toisaalta myös pelkäsin jonkun eläinten suojelijan hyppäävän kinosten takaa spraypullon/keinoveren kanssa ja huutavan samalla "murhaaja!!!" No, pelkoni oli turha, selvisin puhtaana kotiin. En saanut edes halveksuvia katseita osakseni... Silti, olen kahden vaiheilla turkin käyttämisen suhteen, edes niillä mahdollisilla paukkupakkasilla. Tilanne on kuitenkin se, etten ole heittämässä turkkia menemään, vaan säilytän sitä. Mutta käytänkö? Jaa-a.

Mitä olette mieltä asiasta?


3 kommenttia:

 1. Kaunis kokonaisuus ja tuo laukku on ihana.

  Minä omistan kaksi turkkia, kumpikin on peritty. Toinen on semmoinen hienompi ihan "kunnon" turkki ja toinen äidinäidin vanha kelsiturkki. Kumpaakin käytän ilman syyllisyydentuntoa (sitä parempaa joskin kohtalaisen harvoin kun jotenkin koen sen hienompana, kelsiturkkia kunnon pakkasilla päivittäin). Minusta vanhoja voi vallan hyvin käyttää, turkki suojaa kunnon pakkasilla ehdottomasti parhaiten, joten miksi sitä ei käyttäisi jos sellaisen omistaa?

  VastaaPoista
 2. En itse halua turkkia, mutta vitageturkit ovat ok.

  En vain tunneitseäni "turkkityypiksi" ja kyllähän eläinrakkaana mietin eläinten kohteluakin. Äitini juuri kysyi haluaisinko hänen vanhan turkkinsa. Se pitäisi kuitenkin muodistaa ja muodistuksen hinnalla saan kuitenkin oikein hyvälaatuisen talvitakin (ehkä kaksikin, jos odotan alennusmyynteihin). Ja turkki päällä pelkäisin vähän itsekin niitä spraypurkin kassa väijyviä aktivisteja...

  VastaaPoista
 3. Omistan yhden polvipituisen ja se on noin 15 vuotta vanha. Käytän sitä suht harvoin, mutta kyllä parina viime talvena on tuntunut paukkupakkasilla ihan mukavalta tämäkin vaihtoehto. Moni tähän sanoo että untuvatakki lämmittää yhtälailla, mutta ei, ei se lämmitä. Mulla on ladukas, pitkä untuvatakki, mutta ei se silti ole yhtä lämmin. Kun tässä maassa asuu ja talvi voi olla aika extreme, niin pitääkö vielä palellakin?
  Lisäksi tarvitsen sitä talvella edustustilaisuuksien päällystakkina, yhdistelmä juhlapuku ja villakangastakki ei oikein näytä juhlavalta.
  Ajattelin vielä hankkia lyhyen turkin käytettynä, jos vaan sopiva löytyy!

  VastaaPoista

Kiitos paljon kommentistasi, arvostan sitä paljon!