26.11.2012

Matkailua lapsen kanssa

Matkakuumeinen täällä hei! Piti tyhjentää puhelin ylimääräisistä kuvista; siellä oli vielä viime vuoden kesän lomalta muutama otos jäljellä. Ajattelin, että niitä olisi jotain sata kappaletta, mutta yli 1600 kuvaa puhelin oli sisuksiinsa arkistoinut... Toki kaikki eivät olleet matkakuvia, aarteina toisen lapsen kuvia synnytyslaitokselta ja ensimmäisiä videoita muutaman tunnin ikäisestä tuhisijasta...

Matkalla tyydyin kännykkäni kameraan, puolison räpsiessä enemmän oikealla kameralla. Nykyisin otamme hillitysti kuvia, koska matkakohteet ovat jo tuttuja. Sen sijaan huomaan räpsiväni ihan ihme paikoissa omia otoksiani; huumorinikin on aika omalaatuista, miksei siis kuvatkin. No, tässä muutama kuva Chicagosta ja New Yorkista kesältä 2011. Näiden mukana muistelen hieman matkaa ja sisältää se pari vinkkiä ensi kertaa Chicagossa ja New Yorkissa lapsen kanssa liikkuvallekin.Taksin kartassa näkyy kohteemme, The Loopin alue. Hotelli sijaitsi alakuvassa näkyvän metrolaiturin lähellä, mutta huoneemme ollessa kohtuullisen korkealla, raiteiden kirskuntaa ei kuullut.
Loopin alue on mielestäni miellyttävin tähän astisista Chicagon hotelli-kohteista lapsiperheen näkökulmasta. Ihan parin korttelin päässä on The Millennium Park, joka on paikallistenkin suosima oleskelualue. Mentäessä vielä eteenpäin Michigan-järvelle (kävelymatka), löytyy iso suihkulähde Buckingham Fountain, joka on siis se sama suihkulähde Pulmuset-tv-sarjan alkutunnarista:) Puistomainen alue, jossa viihtyy vaikkapa päivän päätteeksi.
Lasten kanssa kannattaa mennä ehdottomasti Chicagossa Museum of Science and Industry- museoon. Siellä kiertelimme mekin eri näyttelyissä, mutta loppuhuipentumana oli lapsenkin mielestä aitoon saksalaisten 2.maailmasodan aikaiseen U-505 sukellusveneeseen tutustuminen oppaan kanssa. Ihan pienille lapsille kokemus on mielestäni liian jännittävä, sillä sukellusvene-kierros on ääniefekteineen vaikuttava kokemus. Amerikkalaisten/liittoutuneiden nappaama sukellusvene oli museossa kokonaisena, mikä tuntui aika absurdilta, kun sen näki ensimmäistä kertaa. Kaiken lisäksi hotellimme läheltä oli bussiyhteys museoon, joka kulki samaista väliä koko päivän. Helppoa matkantekoa.
Vähän kauempana järven rannalla ovat kolme ehdotonta vierailupaikkaa turistille: Shedd Aquarium, Adler Planetarium and Astronomy Museum ja Field Museum. Linkkien takaa löydät lisätietoa kyseisistä paikoista. 


Muuta kivaa tekemistä Chicagossa ovat jokiristeilyt. Joet läpäisevät kaupungin, joten on erityisen hauskaa matkata jokea pitkin ohitellen samalla pilvenpiirtäjiä. Toisaalta, voi myös mennä risteilemään Lake Michiganille. Me valitsimme jokiristeilyn, minkä painotus oli arkkitehtuurissa.


sori ikävä kuvanlaatu, kännykkä, you know...
New Yorkissa lapsiperheemme yksi kohteista on ehdottomasti "peliluola" Chuck E. Cheese. Muistuttaa lähinnä HopLop-sisäleikkipuistoa Suomessa, mutta painotus on erilaisissa peleissä, kiipeilyä unohtamatta. Meteli on valtaisa, se nyt ei ole uutta. Vanhempien viihtyvyyttä ollaan kuitenkin ajateltu paremmin kuin Hop Lopissa, sillä tuolla on oma looshi, jonne tarjoillaan ruoat ja missä voi istahtaa. Njaa, peruspitsaa, mutta myös salaattibuffet oli sinä päivänä, kun kävimme. Ei voi vaatia liikoja. Tärkeintä, että lapsi nautti. Seuraavalla käynnillä tenavia onkin kaksi! Paikan turvallisuus lapsen kaappausuhan kannalta on taattu mm. yhteneväisillä leimoilla jokaisen perheenjäsenen käteen. Leima oli vain uv-valolla näkyvä, joten sitä ei voinut väärentää. Poistuessamme paikasta, portsari tsekkasi jokaisen käden leimat ja totesi ne samoiksi. Varovaista, mutta täysin ymmärrettävää.


Erään alkuillan kuva  leikkipuistosta. Puiston vieressä oli pallokenttä, se siis kuvassa. Itse leikkipuistokuvissa on perheeni jäseniä, joten niitä en täällä blogissa julkaise. New York on täynnä turvallisia leikkipuistoja, kun vain hoksaa etsiä. Niitä löytää netistä alueen perusteella, sivustolla on mm. puiston varusteluista tietoa sekä siitä, onko puisto esteetön esimerkiksi pyörätuolilla liikkuville. Hienoa palvelua! New Yorkin kaupungin sivuille pääset tästä. Myös täältä saat lisää tietoa leikkipuistoista ja muistakin jutuista lapsiperheille New Yorkissa. 
Chicagon leikkipuistot olivat myös suosittuja ajanviettopaikkoja, sillä niissä oli lapsen kanssa mukava hengähtää ilman hotellille menoa kesken päivän. Tietoa myös täältä.


New Yorkissa hotellimme lähellä oleva elokuvateatteri yllätti minut palvelun sujuvuudellaan. Katsoimme koko perhe Transformers Dark of the Moon-elokuvan, mikä oli pikkumiehelle toiveiden täyttymys. Suomessa hän ei olisi päässyt todennäköisesti sitä katsomaan edes huoltajan seurassa. Ikärajat nääs. Kyseinen filkka on täynnä toimintaa, robottitoimintaa. Lapseni ei kokenut elokuvaa jännittävänä, päinvastoin hienona kokemuksena. Ilmankos matkalaukku pullisteli paluumatkalla kyseisen leffasarjan oheistuotteista;)Satuin ottamaan kuvan jokseenkin hauskasta valoilmiöstä, Manhattanhengestä. Tapahtuu pari kertaa vuodessa, tämä kuva siis viime vuoden heinäkuulta. Kiva, jos jaksoit lukea pitkän selostukseni!
1 kommentti:

Kiitos paljon kommentistasi, arvostan sitä paljon!